Kuka olen?

Olen Roope Rantala, parikymppinen oikeustieteen ylioppilas. Toimin Lapin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana, Ulvilassa kaupunginvaltuutettuna sekä Satakunnan Kokoomusnuorten varapuheenjohtajana. 

Olen kasvanut yrittäjäperheessä sisaruksista vanhimpana.  Yrittäjyys arvona on minulle tärkeä ja tunnistan itsessänikin yrittäjälle ominaisia piirteitä. Yrittäjänä tarvitaan rohkeaa asennetta, ahkeruutta ja paineensietokykyä. Olen nuoresta pojasta asti oppinut siihen, että jos jotain haluaa, sen eteen on tehtävä itse töitä. 

Olen aina ollut kiinnostunut yhteisistä asioista. Aktiivisuus yhteisen hyvän eteen alkoi jo alakoulusta, jossa olin mukana välkkäri -toiminnassa. Yläasteella mukaan tuli oppilaskunnan hallitus ja nuorisovaltuusto, josta ura päättäjänä viimeistään lähti lentoon. Reilut seitsemän vuotta kuntapäättäjänä Ulvilassa on opettanut paljon. Viime kuntavaaleissa nousin nuorisovaltuutetusta varsinaiseksi valtuutetuksi ja pääsin syventymään myös puoluepolitiikan saloihin. 

Kokoomus oli minulle luonnollinen vaihtoehto, vaikkei ainoa. Kokoomukseen veti puolueemme kestävä talouspolitiikka sekä suhtautuminen yrittäjiin. Toimin toista vuotta Satakunnan Kokoomusnuorten puheenjohtajana ja tulin valituksi viime vuonna vuoden kokoomusnuoreksi! Minusta on hienoa, että meidän puolueessa vastuuta annetaan nuorillekin. Satakunnan Kokoomusnuorten puheenjohtajana olen päässyt maakunnan mittakaavassa isoihin pöytiin vaikuttamaan. 

“Päivätyönä” opiskelen oikeustieteitä Lapin yliopistossa Rovaniemellä. Opinnot tukevat loistavasti työtäni politiikassa. Aloitin opintoni viime syksynä eikä valtaisaa kokemusta juridiikasta  ehkä vielä ole kertynyt, mutta olen huomannut selkeän muutoksen ajattelutavassani kuluneen vuoden aikana. Lakia ymmärtämällä on helpompi perehtyä keskustelussa oleviin asioihin. 

Olen syntynyt Eurooppa-päivänä ja siten ymmärtänyt Euroopan unionin olemassaolon jo varhain. Syntymäpäivä on ollut aina minulle tärkeä ja niin on Euroopan yhtenäisyyskin. Minulle länsimaiset arvot ovat lähellä sydäntä ja koen, että pienen Suomen on tärkeää olla mukana tässä yhteenliittymässä. Eurooppa ei ehkä ole ongelmaton, mutta parempi kuin yksinäisyys arvaamattoman itänaapurin sylissä. 

Rakastan ihmisten kohtaamista, mutta myös omaa rauhaa. Luonteeltani koen olevani rauhallinen, mutta tarvittaessa hyvinkin määrätietoinen ja päättäväinen. Ajan minulle tärkeitä asioita kohteliaasti, mutta tarmolla. En pelästy erilaisia mielipiteitä vaan uskallan olla asioista myös selkä suorana eri mieltä. Haen kuitenkin aina ennemmin ratkaisua kuin repivää yhteydenottoa. Politiikassa kun kyse lopulta on yhteisten asioiden hoitamisesta, on osattava neuvotella ja tehdä ratkaisuja myös eri mieltä olevien kanssa.

Nyt kun maailma on murroksessa ja elämä sekä tulevaisuus epävakaata, tarvitsemme Suomeen päättäjiä, jotka laittavat asiat kuntoon ja luovat toivoa tulevasta.

Sellainen päättäjä haluan olla                     – todellinen tulevaisuuden tekijä.